Increderea este greu de castigat si usor de pierdut. Odata ce o castigam, depunem efort si suntem dedicati pentru a o mentine energica si functionala. Zi de zi, in interactiunea cu clientul, suntem preocupati sa construim un parteneriat solid, bazat pe incredere reciproca. Castigam increderea acestuia fiind intotdeana foarte aproape pe de el. Ne propunem sa ii cunoastem in profunzime si sa-i intelegem afacerea si/ sau problema. Ne aplecam atentia la detalii, fara sa pierdem din vedere abordarea strategica si viziunea de ansamblu. Intelegerea si rezolvarea problemei clientului sunt prioritatea noastra. De aceea, nu renuntam pana cand nu finalizam cu succes ceea ce ne-am propus impreuna cu clientul nostru. Actionam ferm, fara ezitare, punand in joc abilitatile si cunostintele noastre cele mai profunde. Astfel, suntem alaturi de client, sustinandu-I in luarea unor decizii corecte. A da gres nu reprezinta pentru noi o optiune. Consolidam increderea clientului in noi prin: proactivitate, abordarea diversa, respectul oferit si loialitatea noastra. Dar, mai ales, prin faptul ca suntem gata sa ne autodepasim si sa oferim intotdeauna ceva in plus. Toate acestea ne dau increderea ca putem si trebuie sa fim prima alegere in optiunea clientilor.

 

IOANA ROTARU

AVOCAT PARTENER  

Ioana a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București în anul 2002. În timpul stagiaturii, s-a perfecționat în domeniul litigiilor, iar în anul 2006 afondat, alături de Serghei Perju, Societatea de Avocatură „Perju, Rotaru și Asociații”. În cei 13 ani de practică, Ioana a acumulat o experiență notabilă în următoarele domenii: litigii, achiziții publice, dreptul mediului și dreptul societar.

Nevoia unei provocări intelectuale și profesionale o determină pe Ioana să fie exigentă cu ea însăși, dar și cu ceilalți, în ceea ce privește calitatea și excelența serviciilor oferite. Rezolvă lucrurile într-o manieră personală, insuflând clientului atenția și meticulozitatea cu care o problemă trebuie rezolvată. Ca rezultat, ea propune întotdeauna soluții prompte, clare și ușor de implementat.
Ioana este hotărâtă și imparțială, punând întotdeauna interesul clientului pe primul loc. 

 

 

 

profile6

 
E-mail: ioana.rotaru@pra.ro

×

ANA MARIA PIȚUR

AVOCAT PARTENER  

Ana a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu din București în anul 2001. Ana a acumulat experiență în dosare complexe (litigii). Anterior asocierii cu Ioana și Serghei, Ana și-a desfășurat activitatea la propria societate de avocatură, înființată în 2008. Ana are o experiență vastă în abordarea oricărui domeniu de litigii: dreptul societar, contencios administrativ și fiscal, dreptul muncii, retrocedări, litigii între profesioniști și litigii civile, drept de proprietate intelectuală, drept bancar și litigii penale.
Analitică și curajoasă, Ana face față cu brio situațiilor dificile și controversate, sesizând rapid detaliile specifice dintr-un dosar, pe care le valorifică pragmatic și le încadrează perfect în contexul clientului.
Ana acționează cu diplomație și este un comunicator foarte bun, adaptându-și cu pricepere stilul de comunicare interlocutorului său.

 

 

profile12

 

E-mail: ana.pitur@pra.ro

 

×

SERGHEI PERJU

AVOCAT PARTENER
După absolvirea Facultății de Drept din cadrul Universității din București (in anul 2002), Serghei a colaborat cu Ordinul Arhitecților din România (între 2002 – 2006). În 2006, s-a asociat cu Ioana Rotaru, fondând împreună Societatea de Avocatură „Perju, Rotaru și Asociații”. Serghei a acumulat experiență în litigii, specializându-se în dreptul construcțiilor și urbanismului, precum și în domeniul real-estate.
Capacitatea de a lua rapid decizii și de a adopta o strategie pliată pe nevoile clientului este unul dintre punctele sale tari. El vede întotdeauna esențialul și are un acut simț pragmatic care îl ajută să găsească soluții și pentru probleme conexe pe care le distinge în timpul analizei unui proiect. Este intuitiv, propune soluții inovatoare și anticipează corect consecințele oricărui demers.
Serghei urmărește cu tenacitate interesul clientului, creându-i un climat de încredere necesar adoptării unei decizii vizavi de soluția oferită.

 

 

serfgh

 
E-mail: serghei.perju@pra.ro

 

×

ADRIANA CALCAN

AVOCAT

 

 Orice echipă are nevoie de creativul ei. Pentru noi, acesta este Adriana. Ea este pregătită, de fiecare dată, să insufle motivație întregii echipe. Adriana îmbină foarte bine exigența și fermitatea cu ideile noi, cu care ne surprinde întotdeauna plăcut in rezolvarea unei situații    

menţionează  Ana 
Adriana s-a alăturat echipei PRA in 2014. Ea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu în 2005, iar din 2007 este membru al Baroului Bucureşti

×

OANA VARIAN

AVOCAT 

 

Ceea ce ne-a atras la Oana este sinceritatea și curajul de a-și susține părerea, asumându-și cu responsabilitate impactul final. Aflată la început de drum, Oana are un potențial foarte bun, fiind ambițioasa, perseverenta si dedicata muncii sale .

menționeaza Serghei

 

Oana face parte din echipa PRA din anul 2014, după absolvirea examenului de intrare în Baroul Bucureşti. Oana a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București în 2013.

@_2

 

E-mail: oana.varian@pra.ro

×

 

GEORGIANA CHIURCIU

 

 

Atuul pe care Georgiana îl aduce in echipa noastră este empatia – acea abilitate de a depăși dificultatea situației și orice barieră în relația de comunicare cu colegii și clienții, prin intuiție și tenacitate. Pe lângă activitatea juridică, Georgiana coordonează activitățile organizatorice ale biroului nostru – demonstrând abilitatea de a îndeplini mai multe sarcini în același timp

, menționează Ioana
Georgiana s-a alăturat echipei PRA in noiembrie 2012. Ea are o dublă specializare profesională, absolvind atât Facultatea de Management Financiar Contabil (2009), cât şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu.

 

 

@_3

 

E-mail: georgiana.chiurciu@pra.ro

×

GABRIEL DERVIȘAN

 

 

 

Gabi s-a alăturat echipei PRA încă din anul 2009, după absolvirea Facultății de Finanțe –Bănci în cadrul Universității Titu Maiorescu.

Gabi își abordează sarcinile cu promptitudine și seriozitate, anticipând corect și rapid modalitatea cea mai eficientă de a rezolva o anumită situație. Punctualitatea și sinceritatea sunt principalele calități ale lui Gabi.

@_4

 

E-mail: office@pra.ro

×

achizitii_nouAchiziții publice și concesiuni

 

Domeniul achizițiilor publice și al concesiunilor este reprezentativ pentru realizarea unor proiecte și lucrări importante care impulsionează dezvoltarea României.

Până în prezent, am fost implicați într-un volum mare de proceduri de acest tip, oferind consultanță de calitate clienților noștri pe întreg parcursul acestora.
Importanța lucrărilor este conferită și de valoarea mare a contractului care s-a situat între 50 – 120 milioane de euro. Suportul nostru este extins, pornind de la prospectarea inițială și analizarea documentațiilor de atribuire, până la întocmirea ofertei, asistență în cadrul contestațiilor și negocierea contractului. În final, dezvoltăm o relație pe termen lung cu clientul nostru, oferindu-i consultanță și pe parcursul implementării efective a contractului.
Experiența noastră și varietatea procedurilor gestionate ne ajută să cunoaștem și să abordăm cu finețe regulile și fluxurile, valorificând, în favoarea clientului nostru, punctele sale forte.
×

 

stoneh_domeniiRevendicări de domenii imobiliare importante

 

 

După anii 1990, revendicarea domeniilor imobiliare a devenit un aspect de interes major în România pentru proprietarii care au dorit să își recupereze bunurile deținute anterior.
Aceasta este o categorie dificilă, atât din perspectiva mizelor mari, inclusiv financiare, cât și a interesului personal și emoțional al clienților. Atuul nostru constă în gestionarea, cu măiestrie și eficiență, a complexității informațiilor, ce conduce la fluidizarea și accelerarea întregului proces.
Domeniile imobiliare pentru care am obținut revendicarea în favoarea clienților noștri sunt: reședințe familiale, conace, case de vacanță, domenii forestiere, domenii agricole sau baze sportive.
×

 

Dreptul de autor în domeniul arhitecturii

 

 

3_ARHITECTURA
Zi de zi, în acțiunile pe care le întreprindem, ne bazăm pe valorile noastre personale și profesionale. Îi tratăm pe colegii și pe partenerii noștri cu responsabilitate și respect. Resposabilitatea transpare şi în business-ul propriu-zis, prin domeniile în care am ales să ne desfăşurăm activitatea.
Unul dintre acestea este domeniul drepturilor de autor în domeniul arhitecturii. Cu toții apreciem evoluția orașelor în care locuim: arhitectura și facilitățile moderne care ne apropie de modelele occidentale. De multe ori însă, uităm că în spatele unei clădiri e conturată o viziune artistică, realizată de arhitecţii care au conceput respectivul proiect.
Preocuparea noastră, în acest context, este să protejăm viziunea artistică a arhitectului atunci când sunt inițiate demersuri de ajusare/modificare arhitecturală a proiectului acestuia împotriva voinței sale. Suntem deschizători de drumuri în acest domeniu, ale cărui practici de-abia acum încep să se consolideze. Rolul nostru, pe care ni-l asumăm cu deschidere și responsabilitate, este să formăm o mentalitate în ceea ce privește conștientizarea și protejarea drepturilor de autor în domeniul arhitectural, în rândul populației, al mediului juridic, dar și în ceea ce îi privește chiar pe arhitecți, autorii operelor arhitecturale.
Suntem, de asemenea, dornici să contribuim la dezvoltarea comunităţii, dând înapoi o parte din experienţa noastră. Astfel, ne implicăm, prin consiliere juridică, şi susţinem cu bucurie demersurile organizaţiilor neguvernamentale ce derulează proiecte în domeniul  protecţiei arhitecturii şi urbanismului.
Încă de la înființare, derulăm un parteneriat important cu Ordinul Arhitecților din România care militează pentru interesul public, fie că vorbim despre arhitecți sau populație, fie chiar despre opera arhitecturală în sine.
Tipurile de clădiri care au facut obiectul dosarelor noastre sunt: monumentele istorice, clădirile rezidenţiale sau elementele de interior.
×

Infracțiuni economice și de corupțieinfractiui-economice

 


Infracțiunile economice și de corupție sunt, de mai multă vreme, pe prima pagină a presei, suscitând interesul opiniei publice. Pentru noi, implicarea în acest domeniu presupune credința în principiului conform căruia fiecare cetățean are dreptul la un proces echitabil. Expertiza noastră provine din îmbinarea elementelor specifice dreptului penal cu valorificarea experienței noastre în celelalte ramuri ale dreptului, dobândită și perfecționată în timp.
Tipurile de infracțiuni în soluționarea cărora ne-am implicat sunt: evaziunea fiscală, criminalitatea organizată, spălarea de bani, darea/luarea de mită, traficul de influență, abuzul în serviciu și infracțiunile contra intereselor UE.

 

×

Tratarea deșeurilor

 

5_deseuri 
Dacă cineva ne intreabă care este acel domeniu de acțiune reprezentativ pentru noi atât la nivel profesional, precum și emoțional, răspunsul nostru este tratarea deșeurilor.
 
De peste 10 ani, derulăm un parteneriat cu o societate care s-a impus ca lider de piață în administrarea depozitelor ecologice și tratarea deșeurilor în România, prin câștigarea alături de noi a numeroase proceduri de atribuire a unor contracte de concesiune în domeniu.
 Această colaborare și-a pus amprenta asupra formării noastre ca profesioniști. Lucrăm împreună, integrat, la proiecte consistente, extinse la nivel național, al căror impact în domeniul protecției mediului și salubrizării este foarte important pentru societate. Acest parteneriat ne menține alerți, prin faptul că oferim rapid soluții, suntem creativi şi ne adaptăm la schimbările legislative și la dinamica pieței.
 
×

Drept societar și fiscal6_roiq

 

 
Știm bine că pentru un antreprenor român, înființarea unei afaceri nu este un proces atât de simplu. Lucrurile devin însășimai complicate în cazul unui antreprenor străin, potențial investitor interesat să își construiască o afacere la noi în țară.
Echipa „Perju, Rotaru și Asociații” este alegerea corectă pentru dumneavoastră!
Consilierea noastră este variată și acoperă cadrul și cerințele legale aplicabile, consultanță fiscală, reprezentarea în fața autorităților publice sau alte aspecte de detaliu privind lucrurile care funcționează și cele care nu funcționează în România.
Astfel, veți economisi timp și bani înțelegând rapid specificul și mentalitatea locală.
 
 
×
 

IOANA ROTARU

 PARTNER  

Ioana graduated Law School at the Bucharest University in 2002. During her internship years, she became a litigation expert and in 2006 she established, in collaboration with Serghei Perju, the Perju, Rotaru and Associates Law Firm. In the past 13 years of working in the field, Ioana has had extensive practice in the following areas: litigations, public acquisitions, environmental rights and rights of association. 
Her need for intellectual and professional challenge inclines Ioana to be exigent with herself, as well as with her peers, when it comes to the quality and excellence of the services she provides. She has a personal approach of legal matters, inspiring attention to detail and thoroughness in her work ethics. As a result, she always recommends prompt, clear-cut solutions that are easy to implement. 
Ioana is resolute and impartial and she always has her clients’ best interests in mind

 

 

 

profile6

 
E-mail: ioana.rotaru@pra.ro

×

SERGHEI PERJU

PARTNER
After graduating Law School at the Bucharest University (in 2002), Serghei has collaborated with the Romanian Order of Architects (during 2002 – 2006). In 2006, he partnered with Ioana Rotaru, establishing together the Perju, Rotaru and Associates Law Firm. Serghei has accumulated a vast experience in the field of litigations, specializing in construction and urban rights, as well as in the field of real-estate. 
Fast decision making and strategizing based on the client’s needs are two of his strengths. He has a keen eye in identifying the core of his clients’ issues and is acutely pragmatic. These qualities help him find solutions for any adjacent issue he might encounter as he analyzes a project. He is intuitive, comes up with innovative solutions and correctly anticipates the consequences of any endeavor. 
Serghei thoroughly pursues his clients’ best interests, creating a trusting environment that is essential when it comes to making a decision with respect to the solutions provided

 

 

serfgh

 
E-mail: serghei.perju@pra.ro

 

×

ANA MARIA PIȚUR

PARTNER  

Ana graduated Law School at the Nicolae Titulescu University in Bucharest in 2001. Until 2007, Ana has gradually gained experience in complex cases (litigations). Prior to teaming up with Ioana and Serghei, Ana had her own Law Firm, established in 2008. Ana has extensive experience in all litigation fields: rights of association, administrative and fiscal legal charges, labor rights, retrocessions, litigations among professionals and civil litigations, copyrights, banking rights and penal lawsuits. 
Analytical and fearless, Ana successfully takes on difficult and controversial cases, swiftly identifying the specifics of any case file which can be contextualized and best capitalized on. 
Ana is highly diplomatic and a very good communicator, skillfully adjusting her speech to suit her interlocutor.

 

 

profile12

 

E-mail: ana.pitur@pra.ro

 

×